השתלת עדשה תוך-עינית

ישנם אנשים המעוניינים בהסרת המשקפים אך אינם מתאימים לניתוח לייזר וזאת מסיבות שונות, ביניהן: קרנית דקה, עיוות של הקרנית או מספרים גבוהים מאוד.

עבור אלה הטכנולוגיה הרפואית המתקדמת, מציעה אפשרות חלופית – השתלת עדשה מלאכותית תוך-עינית המותאמת ללקות הראייה של המטופל. העדשה אמנם מושתלת לצמיתות אך יחד עם זאת במידת הצורך ניתן להחליף את העדשה או להוציאה.

על מנת לעבור השתלת עדשה תוך עינית, יש לעבור סדרה מקיפה של בדיקות הכוללת: בדיקה של מבנה העין, תקינותן של הקרנית והרשתית, צילומים שונים ובדיקות נוספות המבוצעות גם במסגרת בדיקת התאמה לניתוח לייזר. לאחר שנקבע כי המטופל מתאים לניתוח מסוג זה, מוזמנת עדשה מתאימה הנבנית לפי נתוני העין של המטופל.

ניתוח זה מאפשר מתן מענה נוסף לשיפור הראייה. עדשה מלאכותית מוחדרת לעין לצמיתות. העדשה מספקת פתרון לקוצר ראייה גבוה, לרוחק ראייה גבוה ולטיפול באסטיגמציה. התוצאות המתקבלות מהשימוש בשיטה זו מדויקות ביותר. 

כיצד מתבצעת ההשתלה? 
בבדיקות מקדימות מזמינים עדשה לתיקון הראייה הנדרש. במהלך הניתוח שאורך כ-20 דקות, מוחדרת העדשה דרך פתח זעיר וממקמים אותה בין עדשת העין הטבעית לבין הקשתית או על גבי גבי הקשתית, תלוי בסוג העדשה. ברוב המקרים הניתוח מבוצע ללא שימוש בתפרים. 
הניתוח נעשה בתנאי אשפוז יום בחדר הניתוח של מרכזי "עיניים". עובדה המאפשרת למטופל לחזור הביתה מיד לאחר מכן. במידה שנדרשת השתלת עדשה בשתי העיניים, מבצעים את הניתוח תחילה בעין אחת וכעבור שבועיים עד חודש, בעין השנייה.  

מהם יתרונות העדשה? 
הליך השתלת העדשה בטוח. על סמך ניסיון קליני מצטבר לאורך זמן, התוצאה ניתנת לצפייה מראש, ובמידת הצורך ניתן להחליף את העדשה או להוציאה. המטופל נהנה מראייה אופטימאלית ומפתרון קבוע. אין כל צורך בתחזוקה והתוצאה המתקבלת כמעט מיידית: ברוב המקרים ניתן לחזור שוב לפעילות רגילה בתוך כמה ימים. השתלת העדשה מתאימה הן לתיקוני תשבורת ראייה בינוניים והן לגבוהים.

מי מועמד לניתוח זה? 
על מנת להיות מועמד לטיפול, עליך להיות בגיל 18 עד 55, במצב בריאותי טוב, ללא מחלות עיניים, עם תשבורת יציבה (מספר יציב) שלא השתנתה במשך שנה לפחות. מספרים (דיופטרים) שקיימים בעדשות: מדיופטר 3- עד דיופטר 24- (לקצרי ראייה). מדיופטר 1+ עד דיופטר 12+ (לרחוקי ראייה). בבדיקת התאמה יוחלט מהו הפיתרון האופטימאלי עבורך.

 

דר לוינגר במילון הרפואי של פרופ קרסו