היפרדות רשתית

כשנוצר חור או קרע ברשתית העין, עלולים לחדור אל מתחת לרשתית נוזל מחלל הזגוגית או דימום ואז נוצרת היפרדות רשתית מגלגל העין. חור או קרע ברשתית עשוי לבוא לידי ביטוי ב"הבזקי אור" שמופיעים בשדה הראייה.

היפרדות רשתית

אם התפתחה היפרדות רשתית , עלול להופיע מעין "וילון" אפור בציר הראייה ותיתכן ירידה פתאומית וניכרת בחדות הראייה. התהליך אינו מלווה בכאבים, ובדרך כלל הוא חל בעין אחת. חשוב לציין כי קוצר ראייה גבוה הוא גורם סיכון שעלול להוביל לקרעים ולהיפרדויות רשתית . לכן, לסובלים מקוצר ראייה של מעל 6 דיופטר מומלץ לבצע בדיקת רשתית מדי שנה. בדיקה זו נעשית ע"י רופא עיניים לאחר הרחבת אישונים.
בין המחלות הכלליות שעלולות לפגוע ברשתית: יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות כליה וטרשת עורקים.  מחלות אלו עלולות לפגוע ברשתית עד כדי עיוורון ולכן לסובלים מהן חשוב מאוד להיבדק אצל רופא עיניים בקביעות, אחת לכמה חודשים. 

 

היפרדות רשתית - דרכי הטיפול 


ניתן לטפל בהיפרדות רשתית באמצעות ניתוח לאיחוי הקרעים ברשתית או בניתוח לייזר באמצעות מכשיר ה"ארגון לייזר". מכשיר זה "מלחים" את שולי הקרע או החור ומונע מהיפרדות הרשתית להתפתח. 
במקרים חמורים של המחלה יש לבצע ניתוח לתיקון הרשתית. במרכזים הרפואיים 'עיניים' חדרי ניתוח המצוידים בכל המכשור הרפואי הדרוש לניתוחי רשתית מורכבים, בין היתר: אנדוסקופ משוכלל, המאפשר לבצע ניתוחים בשיטה מתקדמת שמפחיתה את הסיכונים ומגדילה את סיכויי ההצלחה של הניתוח.
 

 

 

ד"ר נדב בלפר על טיפול בהפרדות רשתית